İçeriğe geç

Hastalıklı Hakaret Midir

Hastalıklı demek hakaret mi?

Hakaret suçu, bir kişinin fiziksel bir kusurunu dile getirerek veya ona bir hastalık atfederek de işlenebilir. Örneğin, bir kişiye “kör”, “şaşı”, “topal”, “kambur”, “kel” vb. demek; Bir kişiye “psikopat”, “frengi hastası” veya “AIDS’li” demek hakaret teşkil eder.

Ruh hastası hakaret sayılır mı?

Gerçek bir kişinin hakaret suçundan sorumlu tutulabilmesi, cezai sorumluluğun (akıl sağlığının) varlığına bağlıdır. Akıl hastalığı veya azınlık gibi geçici nedenlerle davranışlarını kontrol edemeyen kişilerin hakaret suçunu işlemiş olsalar bile cezalandırılmaları mümkün değildir.

Psikolojik hasta hakaret mi?

“Sus, senin akıl sağlığın bozuk, hastasın, hastaneye git, dengesizsin, şu kadına bak” demek hakaret suçunu oluşturmaz.

Hangi sözler hakarete girmez?

Örneğin; “Notumu doğru vermedin”, “Derslere ve okullara gelmiyorum”, “Yanlış anlatıyorsun, gerçek bu”, “Yeter artık”, “Küfür”, “Ne biçim”, “Öğretmen misin”, “Ciddi değilsin”, “Deneyimsizsin”, “Senden öğretmen olmaz” vb. gibi kelimeler kanunen hakaret olarak kabul edilmeyen kelimelerdir.

Birine akıl hastası demek hakaret mi?

Yani küçükler, akıl hastaları vb. Birinin huzurunda hakaret etmek, gıyabında hakaret teşkil etmez. Ancak hakaret suçunun, akıl hastaları, küçükler ve sarhoşlar gibi algılama yeteneği olmayan veya algılama yeteneği olmayan kişilere karşı da işlenebileceği belirtilmelidir.

Seninle görüşeceğim demek suç mu?

“Sizinle görüşeceğiz” demek suç mudur? Yargıtay kararlarına göre “Sizinle görüşeceğiz” ifadesi tehdit suçunu oluşturmaktadır.

Şizofren hakaret sayılır mı?

Şizofrensin, iki canın var: Sanığın katılımcıya söylediği, “Şizofrensin, iki canın var, doktora git ve bir an önce iyileş” şeklindeki sözler, katılımcının onur, şeref ve saygınlığına aykırı olmadığı, aksine ağır eleştiri niteliğinde olduğu için hakaret olarak değerlendirilmez (Y18CD-2015/10949).

Narsist demek hakaret mi?

Narsistik, son zamanlarda hakaret olarak, çoğunlukla zor veya inatçı olarak görülen insanlara karşı kullanılır.

Lavuk hakaret mi?

Katılımcıya yönelik “Seni buraya gömerim piç, sen benim kim olduğumu biliyor musun” gibi ifadeler “kaltak” kelimesinin kullanılması nedeniyle hakaret teşkil etmemektedir.

Birine bağırmak hakaret midir?

Kaba ve terbiyesiz sözler ve davranışlar hakaret teşkil etmez. “Ahlaksız, saygısız, yalancı, lanet olsun, lanet olsun” vb. Kaba ve terbiyesiz sözler hakaret teşkil etmez. Örneğin, ayakkabılarınızı çıkarıp ayaklarınızı masaya koymak veya bağırmak hakaret olarak kabul edilmez.

Birine çakal demek hakaret mi?

Bu bağlamda hangi sözcüklerin suç teşkil ettiği Yargıtay içtihatları ile belirlenir. Önemli olan kişinin onur ve haysiyetinin çiğnenmesi ve değersiz olarak gösterilmesidir. Örneğin bu amaçla yapılan “servet”, “geri zekalı”, “aptal”, “Avel”, “köpek”, “namussuz”, “çakal” gibi ifadeler hakaret suçunu oluşturur.

Bir kişinin psikolojisini bozmak suç mu?

Madde 123 – (1) Bir kimseye, yalnız huzur ve sükûnunu bozmak maksadıyla ısrarla bağırmak, telefon kullanmak, gürültü yapmak veya aynı maksadla hukuka aykırı başka bir davranışta bulunmak, mağdurun şikâyeti üzerine, üç aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

En ağır hakaret nedir?

“Dinsiz, sadakatsiz, saygısız, lanetli, yalancı” gibi ifadeler ağır eleştiri olarak kabul edilir. Savcıya yönelik “Savcıysan savcını tanırsın, sana söylemiştim, bilmiyorum, savcının dünyadan haberi yok” gibi ifadeler kaba bir hitap olarak kabul edilir ve hakaret olarak kabul edilmez.

Hangi laf hakaret sayılmaz?

Kaba hitap ve kaba sözler ve ifadeler. Örneğin, “cahil”, “kötü tavırlar”, “deneyimsiz”, “sen kimsin” veya “hile yapma” gibi kelimeler bir kişiye karşı kaba sözler ve hitaplardır ve hakaret oluşturmaz.

Beceriksiz hakaret mi?

Mağdura “mesleğini bilmeyen bir avukat”, “bu ne biçim bir doktor”, “uzağı göremeyen, beceriksiz bir adam” gibi hitaplar, mağdurun onurunu, haysiyetini ve saygınlığını zedelemez. Ancak muhatap, rahatsız edici, kaba ve nezaketsiz bir hitap tarzıyla aşağılanır.

Şeref ve haysiyet kırıcı suçlar nelerdir?

Utanç verici suçlar nelerdir? Güveni kötüye kullanma suçu. Belge zimmetine geçirme suçu. Daha fazla makale…

Birine çakal demek hakaret mi?

Bu bağlamda hangi sözcüklerin suç teşkil ettiği Yargıtay içtihatları ile belirlenir. Önemli olan kişinin onur ve haysiyetinin çiğnenmesi ve değersiz olarak gösterilmesidir. Örneğin bu amaçla yapılan “servet”, “geri zekalı”, “aptal”, “Avel”, “köpek”, “namussuz”, “çakal” gibi ifadeler hakaret suçunu oluşturur.

Özürlü demek hakaret mi?

Yani; Kör bir insana “Şuna bak, kör adam” demek hakaret olarak cezalandırılabilir. Bir kısıtlama olarak kabul edilmese de, “zengin”, “aptal”, “sakat”, “namussuz” gibi kelimeleri kullanarak bir insana açıkça konuşmak hakaret suçu oluşturabilir.

Bok demek hakaret mi?

Hakaret teşkil eden eylemler sözlü olarak yapılabileceği gibi yazı, şekil, resim, el işareti veya yüz ifadesiyle de yapılabilir. Örneğin, bir kişinin masasına insan dışkısı koymak veya birinin yüzüne tükürmek hakaret teşkil eder. Kaba ve terbiyesiz sözler ve davranışlar hakaret teşkil etmez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Genç Escort Gaziantep Masaj Salonları